Bourgaille terras / terasse

Vier chambres voor een sfeervol verblijf in de Ariège

Bourgaille biedt met vier ruime, smaakvol ingerichte chambres, genoemd naar bergtoppen in de omgeving, een comfortabele verblijfsmogelijkheid voor maximaal twaalf gasten.

We hebben een gezellige, gemeenschappelijke eetkeuken met open haard en een groot terras aan de zonnige voorzijde van het pand. In de ruime keuken vlakbij de gasteneetkamer en het terras bereiden we bijna elke avond het diner voor de gasten die daarvan gebruik willen maken.

Veel privacy

We hebben bij het inrichten van Bourgaille rekening gehouden met de privacy van onze gasten. Er is veel aandacht besteed aan geluidsisolatie en elke etage heeft een eigen toegang. Onze eigen woning in het oostelijk deel van het huis is goed gescheiden van de chambres.

In alle chambres vindt u een tafel met goede stoelen en een fauteuil of zitbank. Er is gelegenheid om zelf koffie of thee te zetten in salle à manger (gasteneetkamer). Centrale verwarming zorgt ervoor dat u ook in de koudere perioden van een gerieflijk verblijf bent verzekerd. Rustige honden zijn welkom (alleen in de chambre Col de Port). Twee hectare eigen terrein staat ter beschikking met o.a. de moestuin, de boomgaarden en vele rustige zitjes.

Quoi? Wat?

Chambre d'hôtes?
Table d'hôtes?
 

Wie af en toe in Frankrijk komt, zal beslist weten wat een chambre d'hôtes is. Regelmatig vind je aan de weg een verwijzing naar zo'n - meestal zeer betaalbare - mogelijkheid tot overnachting met ontbijt voor reizigers en touristen. De meeste chambres zijn bij particulieren in huis te vinden, sommige lijken al wat meer op een hotel of pension.

De table d'hôtes is een aanvulling op de chambres en betekent in feite dat gasten de gelegenheid hebben om “mee te eten” aan de tafel van de gastheer. In Bourgaille serveren Ron en Till bijna elke dag een smakelijk diner in de ruime, gezamenlijke gasteneetkamer.

Zonneverwarming / chauffage solaire

De cv draait (gedeeltelijk) op zonnewarmte!