De ligging

Routebeschrijving

Met de auto

Bourgaille is vanuit Nederland vrijwel geheel per snelweg bereikbaar. Vanaf Parijs neemt u de A10 richting Bordeaux. Na zo'n 200 kilometer neemt u de splitsing naar de A9 richting Limoges/Toulouse. Bij Toulouse neemt u de oostelijke rondweg A61 richting Montpellier/Andorra (volg de blauwe borden, niet de groene!). Neem vervolgens de afslag naar de nieuwe A66 (blauwe borden), richting Foix/Andorra.
Neem bij Foix niet de afslag naar de stad, maar rijd door de nieuwe tunnel richting Tarascon-sur-Ariège.
De snelweg eindigt bij Tarascon op een grote rotonde. Neem daar de eerste afslag, rechtsaf de D618 richting Saurat/Col de Port. Deze bochtige weg gaat omhoog langs Surba, Bedeillac en Saurat. Zo'n anderhalve kilometer na Saurat neemt u tegenover een muurtje aan de linkerkant van de weg de afslag D323 naar rechts, richting Cabus met het onderbord ’Chambres d'hôtes'.
Rijd de smalle bochtige weg ongeveer een kilometer omhoog. Een kleine 20 meter na het huis pal aan de linkerkant van de weg, bij een dikke boom met een krijtstreep en een brievenbus, slaat u rechtsaf een moeilijk zichtbare, onverharde weg naar beneden in. Dit is onze oprijlaan. Na 700 meter staat u dan op ons parkeerterrein.

Met de trein

U reist met de Thalys naar Parijs en vervolgens met de TGV naar Toulouse. Vanaf Toulouse reist u verder met bus of trein naar Tarascon-sur-Ariège (voorbij Foix). Als u laat weten wanneer u aankomt (liefst nog even bellen wanneer u uit Toulouse vertrekt), dan kunnen we u tegen kostenvergoeding afhalen in Tarascon.

Met het vliegtuig

U vliegt rechtstreeks naar Toulouse. Op het vliegveld kunt u een auto huren en in ongeveer een uur zelf naar Bourgaille rijden. U hebt dan tijdens uw verblijf ook de beschikking over een auto. Reserveer eventueel tevoren al bij de Nederlandse vestigingen van Hertz, Avis, Budget of Europcar. Ook kunt u in Toulouse de trein of bus nemen naar Tarascon-sur-Ariège, waar wij u gratis afhalen.
Alternatieven zijn de goedkope vluchten van Transavia vanaf Schiphol naar Pau, met aansluitend een prachtige rit van ca. 2,5 uur per (huur)auto. Of met Ryanair van Charleroi naar Carcassonne en daarna een rit van ca. 1,5 uur per (huur)auto. Zie ook www.lowcostairlines.nl.

 

 

De omgeving

Waar?

Bourgaille ligt op een afstand van zo'n 1300 kilometer van Nederland. De dichtstbijzijnde grotere plaats is Tarascon-sur-Ariège, een gezellig stadje met goede voorzieningen. Zo'n 15 kilometer verderop ligt het grotere Foix en de stad Toulouse ligt op zo'n 100 kilometer afstand.

 

Spectaculaire wolkenluchten

Speciaal voor wandelaars

Bent u een wandelaar, en komt u niet met de auto? Wij kunnen u tegen een vergoeding brengen en/of halen naar of van het begin- of eindpunt van uw (dag)tocht.